Атлетико смълча "Бернабеу" в сетните секунди и попречи на Реал Мадрид да дръпне на върха в Ла Лига (ВИДЕО)


Атлетико смълча "Бернабеу" в сетните секунди и попречи на Реал Мадрид да дръпне на върха в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3098 0

Реал Мадрид не успя да се откъсне на върха в Ла Лига, като изпусна почти сигурна победа срещу градския си съперник Атлетико Мадрид. Двата тима завършиха 1:1 на "Сантяго Бернабеу" в двубой от 23-оя кръг на Ла Лига. Браим Диас откри резултата в 20', а Маркос Йоренте изравни в 3-тата от 4 добавени минути.

В момента "белия балет" е на първо място с 58 точки - с 3 повече от втория Жирона. При успех отборът на Карло Анчелоти щеше увеличат преднината си на 4 пункта, а "дюшекчиите" са 4-ти с 48. В следващия кръг "кралете" са домакини именно на  Жирона, а Атлети гостува на Севиля.

За разлика от предходните дербита през сезона, този път двата отбора изиграха по-скучни 90 минути. Опасните положения не бяха толкова много, като в някои моменти повече си личеше предпазливостта.  Освен това Атлетико избегна поражение в двата си мача с Реал в един сезон за пети път под ръководството на Симеоне (13/14, 14/15, 15/16, 17/18 и 23/24).

Лоша новина застигна Реал Мадрид още преди началото на двубоя. Винисиус получи контузия по време на загрявката и остана извън сметките за Анчелоти - макар да загряваше в даден момент. Първоначално бе обявено, че Хоселу ще започне на негово място, но вместо това Браим Диас стартира като титуляр. Той не разочарова, като освен с гол, впечатли и с добра игра. Дани Карвахал пък стартира в необичайна за него позиция, като централен защитник, в своя двубой под номер 400 за "белия балет".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лоша новина за Реал Мадрид още преди началото на двубоя. Винисиус е получил контузия по време на загрявката и остана извън сметките за Анчелоти. Първоначално бе обявено, че Хоселу ще започне на негово място, но вместо това Браим Диас стартира като титуляр.

Домакините започнаха малко по-активно срещата, като още в 1' Белингам опита удар, който обаче бе блокиран в наказателното поле. В 3' Браим Диас опита изстрел, който обаче бе отразен.

В 7' Алваро Мората, който също имаше проблеми преди мача, организира първата опасност за "дюшекчиите". Стреля от наказателното поле, но право в ръцете на Лунин.

В 19' - именно заместникът на Винисиус, Браим Диас откри резултата, след като защитата на Атлетико не се ориентира по най-добрия начин. От много близко разстояние, първо успя да овладее топката, а след това безкомпромисно стреля за 1:0.

 

Отборът на Диего Симеоне бързо отговори. В 22' след перфектно центриране Витсел засече с глава, но Лунин демонстрира страхотен рефлекс и изби. В следващите няколко минути Реал владееше повече инициативата, но Атлетико дебнеше на контраатака. Родриго бе активен в атака, като се възползва от пасове на Диас и Тони Кроос, но ударите му не бяха достатъчно силни и прецизни.

В 38' отново Кроос демонстрира страхотния си нюх и центрира по превъзходен начин в наказателното поле. Там с глава засече Белингам, но топката мина покрай вратата. В самия края на полувремето и Валверде не съумя да намери очертанията на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Диего Симеоне извърши една смяна, като Молина влезе на мястото на Рикелме. А отборът му стартира добре тази част, като 2' след подновяването Савич вкара с глава. Той бе оставен сам в наказателното поле и без проблем се разписа. Попадението обаче бе отменено след сигнал от ВАР за засада под буйните протести на Симеоне. 

В 54' Тони Кроос стреля силно от границата на наказателното поле, но прави в ръцете на Облак. Малко след това Диего Симеоне направи тройна смяна, като на местата на Мората, Нигес и Де Мол влязоха Депай, Лино и Бариос.

В 67' Реал организира много добра бърза атака, която приключи с мощен удар на Родриго, но Облак се намеси и спаси вратата си от второ попадение. В следващите минути изглеждаше така, че Реал държи всичко под контрол. в 70' Браим Диас имаше шанс дори за втори гол, но малко не му достигна да нацели вратата. А малко след това бе и заменен.

В 3' от добавеното време Савич изсипа топката в наказателното поле, където Мемфис Депай продължи с глава към Маркос Йоренте, а испанецът с глава прониза Лунин. Така - в последните секунди Атлетико успя да измъкне точка от градския си съперник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Лунин, Лукас Васкес, Дани Карвахал, Начо, Ферлан Менди, Валверде, Камавинга, Тони Кроос, Джуд Белингам, Родриго, Винисиус

Атлетико Мадрид: Облак, Ермосо, Савич, Витсел, Йоренте, Рикелме, Коке, Де Пол, Нигес, Мората, Гризман

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Двата големи съперника ще се изправят един срещу друг за трети път в рамките на по-малко от месец, след като премериха сили и за Суперкупата на Испания, и за Купата на Краля. И в двата случая се стигаше до продължения, като при първия "кралския клуб" надделя с 5:3, а при втория "дюшекчиите" взеха своеобразен реванш след 4:2. Освен това Атлетико е единственият отбор, който е побеждавал Реал през този сезон в Ла Лига - през септември миналата година.

Реал Мадрид не е сигурен относно физическото състояние на Антонио Рюдигер, който бе принуден да напусне срещу Хетафе в четвъртък вечерта поради проблем с бедрото. Едуардо Камавинга, Тони Кроос и Карвахал също са готови да се завърнат  стартовия състав след мача в четвъртък. Що се отнася до Атлетико, Хосе Хименес, Сесар Аспиликуета и Томас Лемар не са на разположение, но Алваро Мората ще е на линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички