Карло Анчелоти не иска нови попълнения в Реал Мадрид, въпреки че контузиите се увеличават


Карло Анчелоти не иска нови попълнения в Реал Мадрид, въпреки че контузиите се увеличават
Снимка: Getty Images

1210 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отхвърли възможността да подсили отбора си през януарския трансферен прозорец, за да се справи с претоварването от мачове и честите контузии.

Мадридчани в момента се справят със седем контузии, след като Кепа Арисабалага получи зелена светлина от лекарите след проблемите си с мускулите, но има опасения, че са загубили Джуд Белингам. Англичанинът напусна тренировката рано в петък, но Анчелоти обясни, че Белингам ще бъде готов за сблъсъка срещу Гранада в събота (02.12).

Ще привлича ли Реал Мадрид нов нападател?

С толкова много играчи аут и малко възможности за ротация, без да се броят младите играчи, Анчелоти беше попитан дали няма да е по-спокоен, ако през зимата се привлече нов нападател. 

"Не, това е съвсем различен въпрос. Подходът на клуба към отбора е фантастичен, контузиите са заради проблем в календара", категоричен бе Анчелоти.

Това е по-широк дебат за по-големите клубове, които имат ресурсите да подредят своите отбори с таланти, за да се справят с календара. И все пак растат критиките към УЕФА и ФИФА заради прекалено многото мачове и контузиите, които съпътстват топ отборите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички