Меси избави Барселона от нов срам в Испания


Меси избави Барселона от нов срам в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1511 0

Испанският колос Барселона постигна трудна победа над Леванте с минималното 1:0 като домакин в мач от 13-тия кръг на Примера Дивисион. Единственото попадение на "Камп Ноу" бе дело на суперзвездата Лионел Меси, който се разписа в 76-ата минута, за да донесе ценни 3 точки на тима си.

Леванте пръв стигна до възможност за гол в мача, след като в 13-ата минута Хорхе де Фрутос застраши вратата на домакините, но Марк-Андре тер Щеген го отказа с брилянтна намеса. До края на полувремето Барса създаде две опасни положения за гол - удар на Клеман Ленгле с глава и пропуск на Антоан Гризман сам срещу вратаря.

През втората част головите положения пред двете врати бяха оскъдица, но в заключителните 20 минути каталунците вдигнаха оборотите и стигнаха до гол. В 71-вата минута Меси изпусна много добро положение, но пет минути по-късно не сбърка, възползвайки се от асистенция на Френки де Йонг - 1:0. В самия край на мача Леванте имаха претенции за дузпа, но ВАР не уважи исканията им.

Победата изкачи Барселона до 8-мото място в подреждането с актив от 17 точки от 11 изиграни срещи. Леванте е 18-ти с 11 пункта. Лидери в подреждането са Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид с по 26 точки, като "дюшекчиите" също имат 11 изиграни мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички