Какво ще се случи, ако Лионел Меси и Кристиано Роналдо заиграят в един отбор?


Какво ще се случи, ако Лионел Меси и Кристиано Роналдо заиграят в един отбор?
Снимка: Getty Images/Guliver

5277 0

Едва ли някога ще станем свидетели на дуо, оформено от Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но все пак как би изглеждало това? Спортът видя някои наистина изключителни съперничества – Карпов и Каспаров, Федерер и Надал. Футболът също има своето велико съревнование в последните 15 години, а може би и в цялата история – Меси и Кристиано, пише Marca.

В Ювентус

Със сигурност всички футболни привърженици ще се радват да видят двамата в Ювентус. Но дали феновете на Меси ще приветстват Кристиано и обратното? Ще могат ли феновете на Реал Мадрид и Барселона, които без съмнение биха подкрепяли любимците си и в Ювентус, да забравят за дългогодишното съперничество?

Никой няма да пропусне мач на Ювентус

Без съмнение подобен тандем ще прикрепи всички погледи към Торино. Кой би пропуснал мач, в който Кристиано Роналдо и Лионел Меси играят заедно на терена? Да не говорим, че “старата госпожа” ще притежава играчи с 11 златни топки, 10 златни обувки, 9 трофея от Шампионска лига и над 1200 гола. Те може би биха били фаворити за спечелване на всяка една титла на Земята, изключвайки може би Тур дьо Франс и световните бейзболни серии...

Юве може да сложи край европейските провали

Може би “бианконерите” ще отмъстят за двата загубени финала в Шампионска лига през последните 10 години, между другото – загубите дойдоха от Барселона на Лео Меси през 2015г. и от Реал Мадрид на Кристиано Роналдо през 2017г. Двамата заедно имат само един единствен загубен финал в Шампионска лига, но това така или иначе беше невъзможно да се избегне. Става въпрос за финала през 2009г., когато Барселона (с Меси в състава си) победи Манчестър Юнайтед (и Кристиано).

Кой ще изпълнява дузпите?

С 14 попадения от бялата точка през изминалия сезон – едва ли Кристиано би се отказал от този източник на голове. Вероятно ще има още подобни въпроси, формата на отбора ще повлияе също. Ще бъде идеално за Меси да помага на Кристиано с головете. Аржентинецът е доказал през годините, че не е егоистична личност, но би ли се отказал от това да бъде лицето на отбора?

Ролята на Пирло

На всички тези въпроси би трябвало да си отговори Андреа Пирло. Бивш футболист с огромен авторитет, не само в Ювентус и Италия, но и в целия футболен свят. Без никакво съмнение ще бъде най-привилегированият треньор в историята на футбола, ако разполага с такъв тандем в атака. Той може да бъде това, което Зинедин Зидан беше за Кристиано, а Пеп Гуардиола за Меси. Без съмнение при подобни обстоятелства – напрежението в първия му сезон в Юве ще бъде огромно. За негово съжаление или не – това никога няма да се случи.

А как сделка между европейските грандове може да остане Лионел Меси в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички