Лео Меси и Барселона като Майкъл Джордан и Чикаго Булс?


Лео Меси и Барселона като Майкъл Джордан и Чикаго Булс?
Снимка: Guliver/GettyImages

1894 0

Най-голямата звезда в историята на НБА Майкъл Джордан и напускането му на Чикаго Булс може да се окаже лоша поличба за Барселона, пише Marca. Испанското издание направи интересно сравнение между това и евентуалното напускане на голямата звезда на каталунците Лионел Меси.

Джордан напусна “биковете” през 1998г., след като спечели шестата титла (на Булс) в НБА, а странно или не – Меси може да напусне Барселона, след като спечели шестата си Златна топка. Това, което може да се окаже лоша поличба за каталунците е, че Чикаго Булс все още не е спечелил нито една титла след напускането на Майкъл Джордан.

На маркетингово ниво легендата на “биковете” остави трайно наследство – Джордан все още е играчът с най-много продадени фланелки за Булс. Що се отнася до маркетинга на Барселона – клубът може да загуби много от напускане на Меси. Със сигурност нещо подобно няма да означава края на Барселона, който беше много успешен клуб и преди Меси, но след толкова много години е трудно да си представим “блаугранас” без своята суперзвезда.

Междувременно, в следствие на финансовата криза Барселона губи стотици милиони, но намери как да "избие" част от загубите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички