Излезе програмата за новия сезон в Серия А, ето кога да очакваме дербита


Излезе програмата за новия сезон в Серия А, ето кога да очакваме дербита
Снимка: Getty Images/Guliver

2638 0

По-рано в днешния ден бе обявена програмата за сезон 2020/21 в Италианската Серия А. Шампионатът ще стартира в уикенда 19-20-ти септември.

Новият наставник на Ювентус Андреа Пирло ще направи треньорския си дебют в официален мач с домакинство на Сампдория в 1-вия кръг на Калчото. Вицешампионът Интер ще се изправи срещу новака Беневенто, воден от Филипо Индзаги в откриващия кръг, а Лацио ще посрещне Аталанта в Рим. Златан Ибрахимович и Милан пък ще открият сезона с домакинство на Болоня.

Шампионът Ювентус ще има един от най-трудните си тестове през кампанията още във втори кръг, когато „бианконерите“ ще гостуват на Рома, а в следващия кръг „старата госпожа“ ще бъде домакин на Наполи. Първото Дерби на Милано ще бъде в 4-ти кръг, когато Интер ще посрещне Милан. Градското дерби на Рим между Рома и Лацио ще бъде в 18-ти кръг. Дербитата на Италия между Ювентус и Интер ще бъдат в 18-ти и 37-ми кръг. Двата тима са считани за фаворити за титлата, тъй че мачът в предпоследния кръг от сезона може да се окаже от ключово значение в битката за Скудетото.

Българското дерби" между Кирил Десподов от Каляри и Андрей Гълъбинов от Специя ще се изиграе на 29-ти ноември в Сардиня в 9-ти кръг, а срещата в Специя от 28-ия кръг ще е на 21-ви март.

 А ето кой топ реализатор е близо до трансфер в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички