Как точно трябва да протече намаляването на заплатите в Барселона?


Как точно трябва да протече намаляването на заплатите в Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

След като ситуацията с коронавируса се задълбочи в последните седмици, стана ясно, че редица клубове ще трябва да намалят заплатите, които се дават както за играчи, така и за други хора, които работят вътре, защото без мачове - няма приходи. Един от отборите е грандът Барселона.

Вече е ясно и как точно ще протече въпросното намаляване при каталунците, като това разкрива испанското издание "AS". Tова се е изяснило след среща по високите етажи в клуба във вторник, когато се е обсъдил в дълбочина належащият казус (24.03).

Планът е всички професионални играчи в клуба да намалят заплатите си със 70%, докато продължи ситуацията и стоят по своите домове. В това число влизат абсолютно всички играчи - тоест, въпросният процент ще важи както за Лионел Меси, така и за всеки един от баскетболния тим на каталунците.

Важно е да се уточни, че тук става въпрос за фиксираните заплати за спортистите. Отделно от това са техните други доходи, сред които различни бонуси, както и имиджовите им права. Когато положението се подобри и тренировките бъдат подновени, спортистите отново ще получават своите пълни заплати, дори и сезонът да не бъде завършен.

Други служители също ще бъдат засегнати от промените. Мениджърите и администраторите, например, също ще получават по-малко, въпреки че работата им се удвои покрай коронавируса. Те приемат това и искат да дадат пример за останалите.

Междувременно, голямата звезда на Барселона Лионел Меси стана поредният, който се включи финансово срещу борбата с коронавируса. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички