Жорди Алба се раздели емоционално с Барселона: Напускам щастлив и горд! (ВИДЕО)


Жорди Алба се раздели емоционално с Барселона: Напускам щастлив и горд! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1824 0

Легендарният защитник на Барселона Жорди Алба се сбогува с клуба на специална церемония. На нея присъстваха президентът на каталунците Жоан Лапорта, негови настоящи и бивши съотборници и привърженици. 34-годишният краен бранител прекара 11 години от своята кариера на „Камп Ноу“. Той прави и първите си стъпки във футбола в школата на „блаугранас“

РЕЧТА И СБОГУВАНЕТО С ЛЕГЕНДАРНИЯ ФУТБОЛИСТ

"Първо искам да благодаря на феновете. Казах го и на стадиона след мача, но ще го кажа отново: това бе най-вълнуващият момент в моята кариера. Дори и в най-лудите си мечти не съм си представял по-добро изпращане. Бях в Барселона като млад, но след това отидох в Корнелия и това бяха две страхотни години. След това Валенсия ме привлече. Когато напуснах Барса, вярвах в себе си, вярвах, че мога да играя в Ла Лига, но никога не съм си представял, че мога да играя на такова ниво в Барселона", сподели пред множеството Алба.

Президентът Жоан Лапорта каза силни думи по адрес на опитния защитник. Босът обяви, че Алба завинаги ще остане част от клуба и винаги ще е добре дошъл.

"Оценявам думите на президента, защото много неща са се говорили за мен. Радвам се, че той каза тези неща. Много го уважавам. Щастлив съм и с високо вдигната глава. Време беше да си тръгна. Напускам, но го правя щастлив и горд заради моето семейство и заради хората, които ме обичат", обяви още Алба на изпроводяк.

През този сезон той стана шампион на Испания за шести път с екипа на Барселона. Алба спечели и един трофей от Шампионската лига с „блаугранас“ през 2015 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:"Имах чувството, че се провалям като приятел" - Шави за тежката раздяла с Пике и Алба

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички