Официално: Жорди Алба се сбогува с Барселона и направи голям жест


Официално: Жорди Алба се сбогува с Барселона и направи голям жест
Снимка: Getty Images

3193 0

Защитникът на Барселона Жорди Алба потвърди, че ще напусне клуба след 11 сезона на "Камп Ноу". В сряда сутринта стана ясно, че Алба ще напусне клуба, което само няколко часа по-късно беше потвърдено от играча и клуба. Алба напусна клуба като млад играч, преминавайки през Химнастик де Тарагона, Корнела и след това Валенсия, преди да се присъедини към Барселона през лятото на 2012 г.

Официално потвърждение

Той има 17 трофея, включително 6 титли от Ла Лига, Шампионска лига и 5 титли от Купата на Краля, през 11-те си години в клуба. През това време той натрупа 458 изяви, 29 гола и 99 асистенции – общо, към които може да добавят бъдещите мачове срещу Селта Виго и Реал Майорка преди края на сезона.

Алба благодари на семейството си за подкрепата и на феновете, клуба, президентите, играчите и клубния персонал затова, че са му позволили да изпълни детската си мечта да играе за своя отбор Барселона.

Жестът на Алаба

В изявление Барселона потвърди напускането му и му благодари за винаги позитивните и приятелски отношения с всеки член на семейството на Барселона. Въпреки че понякога бе спорен на терена, той е харесван от мнозина в клуба. Договорът на Алба ще бъде взаимно прекратен с клуба, като някои издания твърдят, че той ще се откаже от до половината от заплатата, която му се дължи през това време. Тъй като каталунците се опитват да намалят сметката си за заплати, това е голяма стъпка към целта.

Подобно на Серхио Бускетс, той ще се сбогува с Камп Ноу за последен път като играч в неделя срещу Майорка. Двамата ще бъдат записани като двама от най-добрите досега, може би като най-добрите на своите позиции в историята на Барселона. След спечелването на титлата пък стана ясно и какви финансови облаги ще има каталунският клуб, макар и да няма специална премия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички