"Имах чувството, че се провалям като приятел" - Шави за тежката раздяла с Пике и Алба


"Имах чувството, че се провалям като приятел" - Шави за тежката раздяла с Пике и Алба
Снимка: Getty Images

1452 0

Шави Ернандес разкри решението си да поиска от легендите на Барселона Жерар Пике и Жорди Алба да се оттеглят. Треньорът на Барселона призна, че задачата да уведоми бившите си съотборници, че вече няма да разчита на тях, е била всичко друго, но не и лесна.

Тежкото решение за Шави

Пике реши да се пенсионира още през октомври, докато Алба трябва да напусне клуба това лято, когато договорът му изтича. "Когато трябва да вземеш решения, противоположни на това, което играчът би искал, е трудно", каза Шави пред TV3.

"Трябваше да кажа на Пике да направи крачка встрани, че ще играе по-малко. Дори ми беше трудно да заспя, защото се забавлявахме толкова много заедно. С Жорди Алба имах чувството, че се провалях като приятел, но трябва да дадеш приоритет на отбора.

"Случи ми се с Луис Енрике. Не го разбираш, имаш чувството, че трябва да играеш след толкова години като титуляр. Жорди се ядоса, трябва да разберете това. Но след това имаше групов чат и той ни каза, че е сто процента отдаден. И така беше, като Пике. Те знаеха как да си тръгнат в точния момент". Сега на дневен ред е завръщането на Меси, като от Барселона тотално прехвърлиха топката към Лео, че изцяло зависи от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички