Лапорта с гневна тирада към Реал Мадрид: 70 години са назначавали съдии


Лапорта с гневна тирада към Реал Мадрид: 70 години са назначавали съдии
Снимка: Getty Images

2135 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта за пореден път защити тезата си, че клубът няма вина по случая "Негрейра", като този път го стори на специална пресконференция. Той дори хвърли и обвинения към големия съперник Реал Мадрид.

Каталунците са обвинени от прокуратурата в продължителна корупция, след като се разбра, че дълго време са плащали на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия в Испания Хосе Мария Енрикес Негрейра. Нещо, което от Барселона тотално отричат и наричат като нормална практика.

В Барселона нямат никаква вина, но виждат такава в Реал Мадрид

"Барселона не е извършил никакви спортни нарушения в случая "Негрейра". Всички фактури са проучени и са прозрачни. Бих искал също така да отделя внимание на Реал Мадрид. Клуб, който е изяснил позицията си по този въпрос и винаги е свързан с рефера за фаворизиране.

Сега са подали оплакване, че са били потърпешви. В продължение на 70 години мнозинството от бившите председатели на Съдийската комисия са били или бивши директори, или футболисти, или членове на Реал Мадрид. Такова цинично поведение не съм виждал. В действителност Реал Мадрид е клубът, който често е бил фаворизиран от съдийските решения", заяви Лапорта. На пресконференцията Лапорта показа и документи, които оневиняват Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички