Жерар Пике откровен: Искам да стана президент на Барселона!


Жерар Пике откровен: Искам да стана президент на Барселона!
Снимка: Getty Images

2482 0

Жерар Пике за пореден път потвърди желанието си да стане президент на Барселона в бъдеще. 35-годишният бранител се отказа официално от футбола, след като беше титуляр за „блаугранас“ през уикенда срещу Алмерия и победата при 2:0.

После Пике беше на пейката срещу Осасуна, когато беше изгонен заради спор с арбитъра. Испанецът изигра фантастичните 616 срещи от всички надпревари, в които вкара 53 гола и 15 асистенции през този процес.

Той спря с футбола, печелейки осем титли на Испания, седем пъти купата на страната и три пъти Шампионска лига.

„Смятам, че в даден момент от живота ми бих искал да стана президент на Барселона. Сега това не е на дневен ред, тъй като върша доста други неща. Имам вече свободата да не тренирам всеки ден и да съм зает уикендите, така че това ще ми даде възможност да се съсредоточа върху други неща. В бъдеще обаче мисля, че мога да дам целия си управленски потенциал на родния ми клуб“, каза той пред Ибай Янос в Twitter.

Пике винаги е казвал, че след завръщането си на „Камп Ноу“ през 2008-а от Манчестър Юнайтед никога не е искал да играе за друг отбор в кариерата си. „Винаги съм казвал на агента си, че не искам да напускам Барса. Когато бях на 29, Барселона ми каза, че няма да поднови договора ми и исках да се откажа от футбола“, каза още той. А каква изненада направи Шави към футболист, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички