Изненада! Бивш футболист на Барселона е трансферна цел №1 на каталунците


Изненада! Бивш футболист на Барселона е трансферна цел №1 на каталунците
Снимка: Getty Images

6073 0

Изненадващо или не обратното привличане на Пиер-Емерик Обамеянг в Барселона е приоритетна трансферна цел за „каталунците“ през летния прозорец, предава „Sky Sports“. В списъка освен нападателя на Челси фигурира и стрелецът на Ливърпул Роберто Фирмино.

Почти сигурният бъдещ шампион в Ла Лига желае да си върне обратно габонеца, който бе на „Камп Ноу“ миналата година, като конкуренция на Роберт Левандовски. Сочи се, че наставникът на каталунците Шави Ернандес вижда в негово лице различна опция в сравнение с Лева. Все пак финансовият аспект от повторното му привличане не бива да се подценява, както и фактът, че Фирмино ще бъде свободен агент, когато договорът му с Ливърпул изтече в края на юни.

Обамеянг е останал професионалист на „Стамфорд Бридж“, след като бил уведомен, че няма да бъде от плановете на вече бившия мениджър на Челси Греъм Потър, и не бе включен в състава на „сините“ за елиминациите на Шампионска лига. Отношението на 33-годишния футболист продължава да бъде на ниво и той е тренирал усилено с намерението да спечели място в титулярите на първия тим, след като се появи от резервната скамейка срещу Тотнъм и Уулвърхемптън тази година.

Габонецът обаче остава извън дългосрочните планове на Челси и клубът няма да откаже да го продаде през лятото в това, което се очаква да бъде огромна чистка след големите финанси, похарчени за футболисти през последните два прозореца.

На „Камп Ноу“ искаха да привлекат Обамеянг още през януари, но тогава не разполагаха с необходимите финанси. Габонецът, чиято ситуация се следи още от клубове в Италия и Германия, няма нищо против да се завърне на „Камп Ноу“, като ще се опита да доведе нещата до подобна развръзка. Настоящият му договор на „Стамфорд Бридж“ изтича след година.

Обамеянг пристигна в западен Лондон за малко над 10 млн. паунда миналото лято след продуктивен престой в Барселона по време на втората половина на сезон 2021/22, в който реализира 13 пъти в 24 мача във всички турнири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Феновете на Барселона бесни на Левандовски: Всички се питат защо го направи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички