Изкуствен интелект изхвърли Бензема от идеалния състав на "Топ 5" първенствата


Изкуствен интелект изхвърли Бензема от идеалния състав на "Топ 5" първенствата
Снимка: Getty Images

1806 0

Сезонът на Карим Бензема в Ла Лига с Реал Мадрид беше брилянтен, но можеше да бъде по-добър. Това отразява изкуствен интелект, който не включи французина в най-добрата комбинирана 11-ка от петте големи европейски лиги. Според данни на "Olocip", Карим би бил зад Винисиус, Мбапе и Сон, които са тримата на върха на нападението в идеалния състав.

Обяснението за отсъствието на Бензема се основава на очакванията за успех или провал. Данните отчитат, че някои грешки в действията, в които се очаква успех, например дузпи, са били по-решителни в случая с Карим, отколкото на тези, които съставляват XI-е от големите европейски първенства. Същото се случва и обратното: успехите, при които се очакваше грешка, бяха по-големи при други футболисти, отколкото при Бензема.

Без нападателя на Мадрид отпред, тризъбецът е съставен от Сон, Винисиус и Мбапе. Южнокореецът е генерирал обща стойност (офанзива + защита + игра) от 21,2; тоест той е допринесъл с действията си за Тотнъм да доведе до повече от 21 гола от очакваното. Стойността му за 90' е 0,64, тоест е допринесла за генериране на 1 гол на всеки 140'.

От своя страна, Мбапе допринася с общите си действия за ПСЖ, генерирайки почти 25 повече гола от очакваното. Французинът генерира обща стойност от 24,8, тоест допринася с действията си ПСЖ да генерира почти 25 гола от очакваното. Неговата стойност за 90' е 0,71, тоест той е допринесъл за генериране на 1 гол на всеки 126'.

Идеалният състав е окомплектован по следния начин: Ортега (Арминия Билефелд); Александър-Арнолд (Ливърпул), Тиаго Силва (Челси), Лапорт (Сити), Перишич (Интер); Родри (Сити), Де Брюйне (Сити); Нкунку (Лайпциг); Сон (Тотнъм), Мбапе (ПСЖ) и Винисиус (Реал Мадрид).

Прави впечатление, че само Винисиус е от Ла Лига, знак за най-ниското представяне в испанското състезание през последните години и изселването на звезди от там. Висшата лига печели убедително с 6 играчи, Германия дава двама, а Италия - един.

А ето и втората част от интервюто на Юрген Клоп преди финала на ШЛ в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички