Юрген Клоп заяви, че не търси отмъщение на Реал и чака финала с нетърпение


Юрген Клоп заяви, че не търси отмъщение на Реал и чака финала с нетърпение
Снимка: Getty Images/Guliver

1397 0

Предстои един от най-големите сблъсъци през сезона в света на футбола. Ливърпул среща Реал Мадрид на финала на Шампионска лига в събота. Мърсисайдци ще търсят реванш за загубения такъв срещу испанския гранд през 2018 г.

Треньорът на "червените" Юрген Клоп говори пред медиите преди големия мач. Той заяви, че неговите момчета вече не мислят за изпуснатата титла във Висшата лига, а поглеждат смело към предстоящия двубой с "белия балет".

"Това е финалът на Шампионска лига и виждаме, че никой вече не усеща болката от неделя. Наистина нямаме търпение да срещнем този изключително труден съперник. Най-опитният противник, който би могъл да срещнеш, в този турнир", коментира Клоп.

"Не знаеш колко пъти ще можеш да участваш във финал на Шампионска лига. Затова трябва да използваш малкото шансове, които получаваш. За нас е наистина специално. 3-и път в последните 5 години, с тази група наистина е специално.

Печелили са я много пъти, но това не означава, че ще бъдат отпуснати. Не видях това нито в полуфиналите и 1/4 финалите, нито на 1/8 финалите. От тяхна страна са амбицирани максимално, ние ще бъдем също. Чувството да знаеш, че вече си я печелил е по-хубаво от това, че никога не успял. Супер е, че не трябва да говоря за последните 6 финала, които загубих. 

Наставникът на отбора от "Анфийлд" говори и за загубения такъв през 2018 г. от същия съперник. Той сподели дали приема предстоящата битка като реванш или отмъщение.

"Беше тежка нощ за нас. Бе трудно да приемем случилото се предвид обстоятелствата, начините, по които допуснахме головете и разбира се контузията на Салах. Не вярвам в отмъщението. Разбирам го, но не мисля, че е добра идея.

Разбирам, че Салах каза, че иска да го направи. И аз искам, но всичко между нас с Реал Мадрид е супер. Ако победим, то няма да е заради случилото се през 2018 г", допълни той.

Именно египтянинът съобщи важна новина за отбора си, вижте каква

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички