Знаете ли: Защо голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема играе с бинтована дясна ръка?


Знаете ли: Защо голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема играе с бинтована дясна ръка?
Снимка: Getty Images

5964 0

34-годишният французин Карим Бензема се намира в топ форма през сезон 2021/22 и бе с основна заслуга за титлата на Реал Мадрид от Ла Лига, както и за достигането до финала срещу Ливърпул в Шампионска лига, който ще се състои на 28 май (22:00 часа).

Лидерът на "белия балет" отбеляза 44 гола във всички турнири през кампанията, а мнозина фенове със сигурност са забелязали, че в този, а и в предишните два сезона, Бензема неизменно играе с обвързана с бял бинт дясна ръка - ЗАЩО?

Причината не е заради някакво странно суеверие, а чисто медицинска!

През месец януари 2019 година Бензема счупи кутрето си при сблъсък със защитника Марк Бартра от Бетис в мач от Ла Лига. Наложи се да бъде опериран, а лекарите му бяха казали, че ще се нуждае от около 2 месеца рехабилитация, преди да се завърне на терена... Французинът обаче беше на друго мнение - "легна под ножа", но излезе като титуляр още в следващия двубой на Реал Мадрид, изкарвайки пълни 90 минути срещу Севиля на "Бернабеу".

В крайна сметка неизбежното за контактен спорт като футбола се случи - след време последва ново тежко единоборство и нова травма на същото място. Говорейки пред журналисти през лятото на 2021 година, националът на Франция разкри следното:

"Направих си операция, но проблемът беше, че тогава трябваше да почивам два месеца, ако искам мястото да заздравее на 100%. Това нямаше как да се случи - трябваше да бъда със съотборниците си. След това се случи втората контузия, но сега нямам време нито за операция, нито за 2 месеца почивка и затова играя с този бинт".

Е, по принцип не е хубаво човек да си пренебрегва здравето, но като че ли тази превръзка носи много късмет на един от главните претенденти за следващата "Златна топка", съдейки по нивото, което демонстрира откакто я носи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички