Дешан предпочете Бензема пред Жиру за Лигата на нациите


Дешан предпочете Бензема пред Жиру за Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

1057 0

Карим Бензема попадна в разширения състав на Френския национален отбор за турнира Лига на нациите. Треньорът на "петлите" е уважил феноменалното представяна на 34-годишния нападател и ще разчита на него в следващите 4 мача на национално ниво. 

Дълго време голмайсторът на Реал Мадрид не беше викан за Франция, след като още през 2015 година се разигра огромен скандал, в който Бензема бе замесен. Отсъствието му продължи 6 години, като през 2021г той отново бе повикан за Лигата на нациите, но изигра едва един мач.

За огромна изненада на феновете на "трикольорите" Дешан не повика Оливие Жиру, който също изиграва много силен сезон с екипа на Милан, като има шанс да спечели титлата на Италия. Нападателят е отбелязал 9 гола от 28 мача през кампанията в Серия А.

Пред медиите треньорът на Франция обясни, че е по-добре да не взимаш футболист, на който така или иначе няма да разчиташ през по-голям период от време. Той съобщи, че: " Жиру е загубил статута си в националния отбор и за него ще е много трудно да се справи със ситуацията."

"Петлите" започват кампанията си в Лигата на нациите с мачове срещу Дания у дома и Хърватия като гост. Следват визита на Австрия и домакинство на Хърватия.

Ето как изглежда допитването за Топ 10 на следващата "Златна топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички