Иван Иванов: След година-две Мартин Георгиев може да е титуляр в Барса


Иван Иванов: След година-две Мартин Георгиев може да е титуляр в Барса
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2043 0

Бившата звезда на ЦСКА и настоящ треньор в детско-юношеската школа на Славия - Иван Иванов, сподели мнението си за преминалия от "белите" в Барселона Мартин Георгиев. Пред "Код Спорт" "русия" определи бранителя като "перфектния футболист".

Иване, каква година за теб! Спечели финал срещу Левски и Славия ще играе в младежката Шампионска лига. Едно от тези момчета, които триумфираха срещу „сините“, подписа договор с Барселона. Какво пожела на Мартин Георгиев преди да замине?

"Наистина годината бе страхотна като цяло за академията на Славия. Успехите, които тя постигна във всички възрастови групи, можем да кажем, че като резултати беше добра, даже много добра. В същото време някои деца загатнаха много сериозно с потенциала си и че имат нужните качества да пробият в първия отбор на Славия. Някои от тях дори до стигнат до чужбина и сериозни отбори.

Както спомена, едно от тези момчета замина за Барселона. Общо взето накратко му казах да остане такъв, какъвто е. Това, което аз познавам през тези две години, цялата академия, както го познава, защото той е бил тук цял живот. Всички колеги са на мнение, че е едно страхотно момче, което плюс таланта си, има и допълнителни човешки качества, които му помагат за неговото развитие", заяви специалистът.

Какво още му липсва?

"Чисто като футболни качества, говорим за перфектния футболист. В неговия случай за защитник може да му се откроява една идея повече бързината и повратливостта. Не е бавен, не е муден, но просто, ако търсим перфектния вариант на модерен централен защитник в днешно време, неговата бързина е на средно ниво. Надявам се в Барселона да помогнат това негово качество да стане една идея малко по-добро".

Според теб какви са шансовете му да пробие в един от грандовете на световния футбол?

"За мен лично са много големи. И това го казвам не просто заради това, че е отишъл там, един вид да трябва да го кажа. Наистина мисля, че момчето има големия потенциал да бъде основна част от състава на Барселона може би след една-две години".

Защо реши да работиш с юноши? Нещо, което не се среща често в родния футбол – играч с отлична кариера да се посвети на млади таланти.

"Моята амбиция е много голяма и много висока. Аз искам да водя мъжки отбор, искам да водя отбори в Шампионска лига. Искам в един момент да ми се даде възможност да водя и националния тим в зависимост от етапа на кариерата си. Но просто знам, че трябва да започна отнякъде и за мен не е никакъв проблем.

Предполагам има много колеги, които свършват с активната си кариера и казват: 'Аз искам да водя тим директно в мъжкия футбол'. Да, на мен, ако ми се беше удала такава възможност, със сигурност щях да се хвърля и да приема. Но дойде това предложение, което най-вече е благодарение на Ангел Славков. С него направих първия контакт и искам да му благодаря специално, че ми даде тази възможност. За мен футболът е нещо свято, нещо, което аз правя цял живот. Като съм близо до него, се чувствам най-жив и най-пълноценен", допълни още той.

Ето с кои две суперзвезди Иванов сравни младия Георгиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички