Испански прокурори ще разследват плащанията на Барселона към бивш съдийски служител


Испански прокурори ще разследват плащанията на Барселона към бивш съдийски служител
Снимка: Getty Images

1487 0

Испанските прокурори разследват около 1,4 милиона евро плащания, направени от Барселона в продължение на три години към компания, собственост на високопоставен служител на съдийската институция на Испания, съобщи клубът, потвърждавайки по-ранна информация от медиен репортаж.

Испанското радио Cadena SER разкри, че футболният клуб е извършил плащанията между 2016 и 2018 г. на компания на Хосе Мария Енрикес Негрейра, който по това време е бил вицепрезидент на съдийската комисия на испанската футболна асоциация.

Барселона обяви в изявление, че е наясно с разследването. В него се казва, че клубът е "наел услугите на външен консултант", който го е снабдил с "технически доклади, свързани с професионалното съдийство", наричайки това "честа практика сред професионалните футболни клубове". В него още се казва, че консултантът също е предоставил във видео формат доклади за младежи от други испански клубове.

Бившият президент на клуба - Хосеп Мария Бартомеу каза пред Mundo Deportivo sports daily, че плащанията са отпреди 2003 г. и възлизат на общо 575 000 евро на година от сезон 2009/2010, преди да бъдат спрени през 2018 г. като част от мерките за намаляване на разходите.

Техническият комитет на реферите (CTA) каза, че Енрикес Негрейра няма официална роля от 2018 г. и че "никой активен рефер или член на органите на CTA не може да извършва каквато и да е работа, която е вероятно да влезе в конфликт на интереси. "

Според съобщения в испанските медии прокурорите са започнали разследването през 2022 г., след като проверка на данъчната служба на компания, собственост на Енрикес Негрейра, не е открила никакви записи или услуги, предоставени на Барселона в замяна на 1,4 милиона евро плащания. Cadena SER цитира Енрикес Негрейра, който казва, че съветите му са били устни и са включвали взаимодействието на играчите със съдиите и че той отрича някога да е облагодетелствал Барселона в каквито и да е съдийски решения или спорове.

Тази вечер Барселона посреща Манчестър Юнайтед в елиминационната фаза на Лига Европа, а ето по какъв начин каталунците се "надъхаха" (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички