Испанската футболна федерация ще помага на закъсали клубове със заеми


Испанската футболна федерация ще помага на закъсали клубове със заеми

486 0

Президентът на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес обяви, че ще се осигурят заеми на клубове от по-ниските нива на местния футбол заради пандемията от коронавирус. За пореден път той заяви, че се надява сезонът да завърши.

"Става въпрос за 4 млн. евро за по-долните нива на испанския футбол, но има и професионален футбол, към който трябва да се обърнем. Ако Ла Лига иска да разговаряме, е време да направим сметките. Работихме за осигуряването на финанси на стойност 500 млн. евро”, каза той. Президентът на РФЕФ добави, че федерацията е готова “да седне на масата за разговори и да обсъди вариантите за финансиране на клубове, които ще имат проблеми в бъдеще”.

Той допълни, че заемите ще бъдат безлихвени и могат да бъдат изплатени в рамките на две години. Някои клубове обмислят възможността да въведат почасовата работа в опит да компенсират липсата на приходи. 'Ако сезонът не приключи до 30 юни, което е по-вероятно, ще има клубове, които няма да получат 100% от парите, идващи от телевизионни права”. Той сподели, че може да осигури 500 млн. евро “за първодивизионни и втородивизионни клубове, които се нуждаят от 15-20 млн. евро сега”.  А как са се променили 3 от топ първенствата за последните 20 години, включително и Ла Лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама