"Човекът в сянка": Кой диктува трансферната политика в Барселона без дори да е служител в клуба?


"Човекът в сянка": Кой диктува трансферната политика в Барселона без дори да е служител в клуба?
Снимка: Getty Images

2180 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е изправен пред критики заради липсата на прозрачност, след като се завърна в клуба за втори път. Един от неизяснените въпроси в момента е ролята на Алехандро Ечевария.

Бивш съпруг на сестрата на Лапорта, връзката им започва по време на първия период като президент начело на клуба, напомня El Periodico. Той обаче е принуден да се дистанцира от клуба, след като беше разкрито, че Ечевария е част от "Фондация Франсиско Франко" – организация, която прославя убийствения диктатор на Испания .

Влиянието му в Барселона

Неотдавна обаче той отново се появи като ключова фигура в Барселона, въпреки факта, че не е избран и не е част от борда на директорите. Твърди се, че Ечевария е "замесен във всичко" и е добър приятел на Лапорта поради непоколебимата си лоялност: "Той би ме убил, ако знаеше, че говоря с теб“. По-добре да си му приятел, отколкото враг", пише още изданието.

Продължава се с подробности как Ечевария е участвал в преговорите с Жорди Алба напоследък, с Деко (който ще стане спортен директор) и с други в клуба. Той е известен като "човек за услугите" и с радост ще стане в 4 сутринта, за да се погрижи за играч. Ечевария създаде "Службата за обслужване на играчите на клуба", която се грижи за отбора. Той изгради близки връзки между играчите, като дори подари на Антонела Рокуцо и Лионел Меси тяхното гигантско куче Хълк.

Помощта към каталунците

Освен това бе ключова фигура за осигуряването на банкова гаранция от 124,5 милиона евро, за да може Лапорта да стане президент за втори път. Въпреки че има репутация за решаване на проблеми в клуба, друг от техните източници твърди, че той също създава някои: "Той ще го направи да изглежда наистина трудно, ще те накара да се изпотиш и след това ще го разреши проблема. След това ти ще бъдеш принуден да му кажеш благодаря и да се чувстваш длъжник".

Харизмата и очарователността на Ечевария са подчертани като част от неговата личност. Той също има връзки с Габон, които доведоха до това Меси да отвори пристанище, а Хосе Антонио Камачо да ръководи националния отбор на Испания. Каква е мотивацията му, освен суета, все още не е известно. Ако обаче е така, то той "не е благотворителна организация“, тогава това ще накара мнозина да се чудят какви услуги му дължи Лапорта. Една от основните задачи пред него се смята, че е завръщането на Меси, за да успокои феновете. Тази мечта обаче все повече се отдалечава, като Барселона дори не е отправила оферта към Лео.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички