И играчите на Атлетико (Мадрид) се отказаха от 70 процента от заплатите си


И играчите на Атлетико (Мадрид) се отказаха от 70 процента от заплатите си

597 0

Още един клуб от Ла Лига предприеме намаляване на заплатите заарди кризата от пандемията от коронавирус. Играчите и треньорският щаб на Атлетико (Мадрид) приеха 70-процентно намаление на заплатите, за да се осигури изплащането на възнагражденията на всички 430 служители на клуба по време на кризата с коронавируса.

Мерките ще важат за всички футболисти от първия тим, Атлетико-Б и женския отбор, както и треньорите на трите състава. Още миналата седмица от мадридския клуб обявиха, че ще предприемат подобни мерки, но днес бе потвърдено каква точно е схемата.

Сериозното орязване на заплатите на играчите ще позволи на всички други служители на Атлетико да получават пълните си заплати, докато продължават ограничителните мерки свързани с борбата с разпространението на COVID-19. Като допълнение футболистите и треньорите на първия отбор ще допринесат допълнително с лични средства за възнагражденията на 430-те души, които заемат различни административни позиции в клуба. А каква класация оглави вратарят на "дюшекчиите" Ян Облак - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама