Барселона удостои с голяма чест Христо Стоичков


Барселона удостои с голяма чест Христо Стоичков
Снимка: Instagram

4347 0

Българската легенда на Барселона Христо Стоичков ще бъде удостоен с невероятно признание от бившия си клуб. Той ще награди футболистите на каталунския клуб, които триумфираха на церемонията на "Златната топка" - Педри и Алексия Путеяс. Тийнейджърът от първия тим на Барселона спечели трофея Копа за най-добър играч до 21 години, а крилото на женския каталунски тим взе наградата за най-добра футболистка за 2021 година.

Стоичков има задачата да връчи символично наградите и на двамата. Педри ще получи своя трофей, за радост на феновете, преди съботния двубой на първия тим срещу Бетис, който е от 17,15 часа. Събитието ще се състои на стадион "Камп ноу". Женският тим на каталунците пък играе същият ден срещу Атлетик от 13,00 часа и Камата ще награди и нея пред привържениците на стадион "Йохан Кройф". След това дамите ще празнуват заедно и със своите фенове поредния триумф на своя тим.

Легендарната "осмица" ще пътува за Каталуня специално заради събитието. Той е избран за своята роля от ръководството на клуба. Както е известно, българинът спечели "Златната топка" за 1994 година и е третият футболист на каталунците, удостоен с отличието в исторически план, след Луис Суарес и Йохан Кройф. По-рано стана ясно, че той е удостоен с честта да журира за друга индивидуална награда във футбола - подробности тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички