Стоичков се обяви за завършване на сезона в Ла Лига


Стоичков се обяви за завършване на сезона в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

1947 0

Легендата на Барселона и България Христо Стоичков призна, че да се доиграе сезон 2019/2020 в испанската Ла Лига ще бъде правилното решение. Любимият му отбор Барселона в момента води с 2 точки пред големия конкурент Реал Мадрид и при окончателно прекратяване на шампионата титлата ще стане тяхно притежание.

"Ако се погледне ситуацията като цяло, броят на мачовете позволява да се завърши сезонът предсрочно. Всички отбори ще останат, никой няма да изпадне, но два отбора ще се изкачат в Ла Лига и по този начин отборите през следващия сезон ще бъдат 22. Клубовете от Сегунда дивисион свършиха сериозна работа и изиграха много мачове, не бива просто така да се зачерква това. Ще бъде по-справедливо да довършим сезона", заяви Стоичков, цитиран от AS.

Първенството на Испания, както и другите големи световни спортни съревнования, са прекратени заради пандемията от коронавирус. До момента са изиграни 27 кръга от Ла Лига. А колко ще загуби лигата, ако първенството не се възобнови вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички