ВИДЕО: Как Йохан Кройф е опитал да научи Стоичков да скача на въже


ВИДЕО: Как Йохан Кройф е опитал да научи Стоичков да скача на въже

9463 0

Интересно видео обиколи социалните мрежи, като в него участник е легендарният български футболист Христо Стоичков и как той води тренировка под погледа на великия Йохан Кройф.

В забавния видеоклип се вижда как легендарният холандец се опитва да научи българина да скача на въже. Това обаче не му се отдава особено. След неуспешните опити на българската легенда, 47-годишният тогава Кройф взима въжето и показва нагледно на Стоичков как се прави.

По време на клипа се показва и друг легендарен мениджър на каталунците - Хосеп Гуардиола, който показва различни реакции според изпълнението на двамата. Под публикацията с кадрите синът на Йохан - Жорди, написа "Разбира се, че баща ми ще включи нещо в тренировката, в което самият той е добър".

В свое интервю преди време Стоичков разказва за работата си с Кройф и за моментите, когато е получава допълнително внимание от него. "Благодарен съм на всички треньори, които съм имал в кариерата си. Но има един треньор, който се отличаваше. Това е Йохан Кройф. Той е специален за мен не защото го наричаха така и не защото е най-добрият европейски играч за всички времена. Работата е там, че той отделяше много време за работа с мен.

Помня когато преминах в Барселона. Той от първия ден се отнасяше различно с мен. Сутрин тренирах с отбора, а следобед той оставаше на терена, за да поработи с мен. Имам много книги за него. Но има една, която е винаги с мен. Книгата, която той подписа така: "Ще работя с теб, докато не получиш "Златната топка". През 1994 година получих тази награда. На следващия ден Кройф не разговаря с мен, тъй като си бе свършил работата".

А какъв любопитен отговор на въпроса какво щеше да прави великият Йохан Кройф, ако беше жив днес, даде Стоичков - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички