Хетафе с официална жалба срещу Реал, ще отнемат ли точки на мадридчани?


Хетафе с официална жалба срещу Реал, ще отнемат ли точки на мадридчани?
Снимка: Getty Images

1558 0

От Хетафе официално са поискали служебна победа срещу Реал Мадрид, информира АS. От клуба са подали жалба, като претендират, че столичани са нарушили правилника при извършена смяна в края на мача между двата тима, игран на 13 май и спечелен от "белия балет" с 1:0.

Проблемните смени за Реал

Стартирано е производство по случая, Реал има три дни за отговор. В 84-ата минута треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти реши да пусне на терена защитника Алваро Одриозола вместо Марко Асенсио. Точно когато Асенсио напускаше терена обаче, накуцващият Камавинга поиска да излезе. В крайна сметка именно французинът беше заменен, Асенсио остана на терена, а Одриозола влезе на мястото на Камавинга. Това стана с позволението на рефера Хуан Мартинес Мунуера, но е забранено от правилата на ФИФА.

Какво наказание може да получи Реал Мадрид?

Ако комисията по състезанието прецени, че Асенсио вече е напуснал терена, това би означавало, че той не е имал право да продължи да играе. Ако случаят е такъв, Хетафе ще получи победа с 3:0, а Мадрид ще бъде глобен между 6001 и 9000 евро. И все пак Реал получи добра новина преди сблъсъка с Манчестър Сити, а именно, че ще може да разчита на Камавинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички