Реал Мадрид трябва да преодолее историята, за да превземе крепостта "Етихад"


Реал Мадрид трябва да преодолее историята, за да превземе крепостта "Етихад"
Снимка: Getty Images

1193 0

Реал Мадрид има трудна задача, тъй като се насочва към реванша от полуфиналите на Шампионска лига тази вечер на "Етихад". След равенството в първия мач Гуардиола се надява, че домакинското предимство ще се отчита в полза на отбора му, както той обясни след първия мач на "Бернабеу": "Идеята беше да вземем равенството преди мача в Манчестър. Много съм доволен от играта и от резултата. У дома ще ни е удобно".

Крепостта на Манчестър Сити

Има много истина в казаното от Пеп - неговият отбор е изиграл 25 поредни мача от Шампионска лига без загуба на своя стадион. Те са загубили точки само два пъти (равенства срещу Шахтьор и Спортинг). "Етихад" е крепост за всеки гостуващ отбор. Играчите на Гуардиола се чувстват сигурни и уверени на стадиона си и числата подкрепят спокойствието: те много рядко, ако изобщо губят у дома.

Така че Реал Мадрид ще има работа, за да стигне до финала на Шампионска лига. Манчестър Сити не е губил европейски мач на собствения си терен от груповата фаза през сезон 2018/2019, когато Олимпик Лион на Бруно Женезио спечели с 1:2, като Депай и Фекир откриха мрежата.

От 19 септември 2018 г. Сити има 25 последователни мача без загуба у дома в Европа - и по-точно, те записаха 23 победи и две равенства. Във Висшата лига за този сезон Брентфорд е единственият отбор, който е печелил на "Етихад", достигайки до победа с 1:2 през ноември. А Евертън записа равенство 1:1 в гостуването си следващия месец. Останалите бяха гръмки победи за отбора на Гуардиола - 16 изиграни мача, 14 победи, 59 гола за тях и 17 срещу тях.

Трудностите на Реал Мадрид на "Етихад"

Не само, че Реал Мадрид ще трябва да се бие срещу отбора на Сити, който е почти невъзможно да бъде победен у дома, но също така ще се изправи срещу собствения си рекорд на "Етихад". "Лос Бланкос" никога не са побеждавали Сити в Манчестър. От четирите предишни гостувания  Мадрид не спечели нито веднъж.

Първото им гостуване беше в груповата фаза на Шампионска лига 2012/13, което завърши 1:1. Следващото гостуване, първият мач от полуфиналите на турнира 2015/16 също завърши равен (0:0). Отборът на Анчелоти елиминира Сити на Пелегрини в реванша на Бернабеу (1:0).

По време на Шампионска лига, която се игра по време на пандемията от Covid без фенове, Сити победи отбора на Зидан с 2:1, което накара Мадрид да отпадне на финалната фаза от 16-те. И тогава, разбира се, дойде миналогодишната среща. Тогава "Етихад" стана свидетел на грандиозна победа с 4:3 в първия мач за отбора на Гуардиола, последвана от епичното завръщане на Реал на "Бернабеу". След първия мач тази година Гуардиола обаче не смята да прибягва до основни промени в схемата, които неведнъж са му коствали успехите в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички