Банална грешка носи служебни три точки на Хетафе срещу Реал Мадрид


Банална грешка носи служебни три точки на Хетафе срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

8523 0

Ако Хетафе реши да обжалва и Ла Лига стриктно спазва правилата, Реал Мадрид може да загуби служебно мача, който спечели с 1:0 снощи (13 май) с гол на Асенсио.

Каталунският вестник "Sport" подчертава грешка на Реал Мадрид, която може да ги лиши от победата. В 84-ата минута Едуардо Камавинга напусна игра поради травма, а на негово място влезе Алваро Одриосола. Планът на Анчелоти беше Одриосола да влезе вместо Асенсио, но заради контузията на французина той се промени.

Одриосола обаче вече бе влязъл в игра на мястото на Асенсио, а в същия момент от пейката на мадридчани му казаха, че остава на терена и изтеглиха контузения Камавинга.

"Промените влизат в сила, когато на терена се появи резервата. От този момент футболист, който напусне терена, става резервен играч, а резервата се превръща в полеви играч и може да започне да играе", гласи правилникът.

Това правило вече влезе в сила, когато Реал Мадрид промени решението си и извади Камавинга вместо Асенсио. Ако Реал Мадрид бъде обвинен, то тогава следва да бъдат отнети спечелените три точки и служебно да бъдат дадени на Хетфе.

Мнозина вярват, че от Хетафе трябва да обжалват, защото тези три точки биха им свършили чудесна работа, за да избегнат изпадане.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карло Анчелоти успокои феновете на Реал Мадрид за травмата на Камавинга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички