Готви се ново намаление на заплатите в Реал Мадрид, с колко - зависи от две неща


Готви се ново намаление на заплатите в Реал Мадрид, с колко - зависи от две неща
Снимка: Getty Images/Guliver

816 0

Едно от най-ясните последици от въздействието на пандемията върху Реал Мадрид е, че отново и за втори пореден сезон играчи и треньорски щаб от първия отбор, резервния отбор и баскетболния отбор ще бъдат принудени да приемат съкращения на заплатите.

Клубът е ясен и честен в бюджета за сезон 2020-21, който трябва да бъде одобрен на Общото събрание тази неделя, разкривайки, че очаква загуби от 91 милиона евро през този сезон, като приходите ще паднат с 25% за две години до 616 милиона евро.

През миналия сезон намалението на заплатата с 10%, което беше договорено на фона на пандемията, доведе до спестявания от 45 милиона евро. Този сезон играчите и треньорският щаб ще бъдат помолени да приемат намаление от поне равни пропорции или може би дори по-голямо. Сумата може да зависи от това дали ще бъде възможно феновете да се върнат на стадионите и докъде ще стигне отбора в Шампионска лига.

Самият клуб очерта този план в неотдавнашния си финансов отчет. "Има планове да се предприемат действия за намаляване на заплатите, за да се смекчи въздействието на загубата на доход".

Основен проблем в Реал Мадрид, извън спада на доходите и възможното финансово въздействие на гигантския заем за реконструкцията на "Бернабеу", е, че в последно време бюджета на заплатите продължава да расте.

През финансовата 2019-20 година Мадрид отчете обща сметка за заплати в размер на 411 милиона евро (301 милиона евро за първия отбор), докато в предишната кампания, 2018-19, беше 394 евро (283 милиона евро за първия отбор) ). Във финансовия отчет за текущия сезон 2020-21 Мадрид отчита сметка за заплати от 448 милиона евро (точната сума, похарчена за първия отбор, все още не е оповестена). И това не брои заплатите при бъдещи големи трансфери.

А как разгромна загуба с 31:0 от отбор на Реал Мадрид стигна до Зинедин Зидан?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички