Гол на Алваро Мората не стигна на Атлетико Мадрид да подчини Реал Сосиедад


Гол на Алваро Мората не стигна на Атлетико Мадрид да подчини Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

1610 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид не успя да победи Реал Сосиедад след равенство 1:1 като гост в мач от четвъртия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" откриха резултата с ранен гол на Алваро Мората, но Сосиедад съумя да изравни с попадение на Умар Садик през втората част.

След само пет минути игра Атлетико вече бе напред в резултата, след като Мората прониза мрежата на домакините. Сосиедад веднага опита да отвърне на удара с опасен удар на Давид Силва, който бе спасен от Ян Облак, както и изстрел на Микел Мерино покрай гредата.

В 29-ата минута Алваро Мората вкара топката за втори път в мрежата на Реал Сосиедад, но този път ВАР отмени попадението заради игра с ръка. В края на първата част Хосе Хименес можеше да удвои преднината на "дюшекчиите", но Алекс Ремиро блесна с брилянтна намеса.

10 минути след почивката Сосиедад изравни резултата с гол на Умар Садик, който преодоля Ян Облак. В 74-ата минута Хименес можеше да върне преднината на Атлетико, но Ремиро отново го отказа. Малко след това гол на Сосиедад бе отменен заради засада.

След това Анхел Кореа имаше шанс да вкара, но стражът на домакините пак се справи. Дълбоко в добавеното продължение на мача Алекс Ремиро отказа и Жоао Феликс, за да донесе ценна точка за Сосиедад в Примера Дивисион.

Равенството е първо през сезона и за Атлетико, и за Сосиедад, които събират еднакъв брой точки след четири мача - 7 пункта. В следващия кръг Атлетико посреща Селта Виго, а Сосиедад гостува на отбора на Хетафе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички