Главоболия за Анчелоти и Реал Мадрид преди Ел Класико - големи имена пропускат дербито


Главоболия за Анчелоти и Реал Мадрид преди Ел Класико - големи имена пропускат дербито
Снимка: Getty Images

4582 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти ще трябва да прикрива липсите на трима от най-ключовите си играчи в състава. Предстои „лос бланкос“ да се изправят в пряк сблъсък с Барселона за челната позиция в Ла Лига. И двата отбора имат по седем победи и едно равенство от началото на сезона.

Три водещи фигури на „белия балет“ обаче най-вероятно ще пропуснат принудително испанското дерби.

Тибо Куртоа

Стражът на Реал Мадрид пропусна пет от последните срещи на мадридчани, след като започна да се оплаква от болки в гърба. Оттогава под рамката на вратата стои Андрий Лунин. Куртоа има изиграни девет срещи във всички турнири и има запазени три сухи мрежи.

Антонио Рюдигер

Германският защитник стана част от състава на Карло Анчелоти, след като напусна Челси като свободен агент. Оттогава той е ключова фигура в Реал Мадрид. Рюдигер добра „белия балет“ до равенство с Шахтьор Донецк, но получи доста неприятен удар в челото, заради който на германеца трябваше да се сложат шевове. Защитникът не е тренирал днес (13 октомври) с отбора. От клуба обаче обмислят варианта да сложат защитна маска на защитника, за да може евентуално да е на линия за дербито.

Дани Себайос

Полузащитникът получи контузия на подколянното сухожилие по време на тренировка миналата седмица. Направените след това тестове показаха, че испанецът има проблеми и с бедрения мускул. Себайос се сблъска с огромна конкуренция за титулярното място в състава на Анчелоти. В Реал Мадрид има и няколко топ таланта, които се борят да играят в халфовата линия. Испанецът записа девет участия, като направи и асистенция.

И докато Анчелоти има проблеми за решаване, в Испания подготовките за дербито вече са започнали - решено е кой ще води двубоя, като това ще е шестото издание на "Ел Класико", което арбитърът ще свири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички