Героите в защитата на Реал Мадрид - Марсело и Рамос скоро ще са на 1-во място в историята по трофеи


Героите в защитата на Реал Мадрид - Марсело и Рамос скоро ще са на 1-во място в историята по трофеи
Снимка: Getty Images/Guliver

1236 0

Защитниците на Реал Мадрид Серхио Рамос и Марсело са вече част от историята на клуба в продължение на над 10 години. Двамата пристигнаха по различно време на "Сантяго Бернабеу", но започнаха да печелят отличия заедно и сега са съвсем близо до това да се превърнат във футболистите с най-много спечелени трофеи в историята на клуба.

Испанецът дойде от Севиля през лятото на 2005 година, докато бразилецът - от Флуминезе през зимата на 2006 година. Първата им титла дойде при Фабио Капело през 2007 година, когато Реал стана шампион на Испания. А последната - преди часове, когато тимът завоюва 34-ата си титла след успеха над Виляреал с 2:1.

Така Рамос и Марсело имат по 22 трофея, като единственият в историята на Реал Мадрид с повече е Франсиско Хенто с 23. Съвсем скоро дуото в защита ще може да изпревари Хенто и да се качи на първото място в тази своебразна класация.

Те имат 5 трофея от Ла Лига, две отличия от Купата на Краля, 4 от Шампионска лига, 4 от Световното клубно първенство, 3 трофея от Суперкупата на Европа и 4 Суперкупи на Испания. А Зинедин Зидан създава история с Реал Мадрид, като печели трофей на всеки 19 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички