Зинедин Зидан създава история с Реал Мадрид - по трофей на всеки 19 мача


Зинедин Зидан създава история с Реал Мадрид - по трофей на всеки 19 мача
Снимка: Guliver/GettyImages

1845 0

След вълшебната си кариера на футболист Зинедин Зидан се представя на впечатляващо ниво и като треньор. Френският специалист завоюва втора титла от Ла Лига с отбора на Реал Мадрид през този сезон, след като по време на първия си престой го стори през сезон 2016/17. 

В Испания са възхитени от това колко често Зидан печели трофей начело на "кралския клуб", с което устремено върви към званието "Най-успешен треньор в историята на Реал Мадрид", което, предвид славата и успехите на клуба и краткото време, за което французинът е треньор, е повече от впечатляващо.

Това бе 11-ият трофей за "белия балет" със Зинедин Зидан начело, като всички те са завоювани в рамките на само 209 мача, което прави средно по трофей на всеки 19 двубоя. Най-успешният наставник в историята на клуба е Мигел Муньос с неговите 14 трофея, които обаче са постигнати в почти 3 пъти повече срещи - 605.

Сред запомнящите се успехи на Зидан са и 3-те поредни трофея от Шампионска лига от първия му престой - никой друг клуб не може да се похвали с подобно постижение в този формат на турнира. Междувременно, големият враг Барселона поздрави Реал Мадрид за победата в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички