Флорентино Перес: Бензема трябва да спечели "Златната топка"


Флорентино Перес: Бензема трябва да спечели "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

1255 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е на мнение, че нападателят на тима Карим Бензема трябва да спечели "Златната топка" за 2020 година. Французинът ще завърши сезона в Ла Лига като голмайстор на "белите", като попаденията му досега са 21. В голмайсторската класация на първенството той е изпреварен само от Лионел Меси, който има 24 гола.

"Той трябва да получи Златната топка. През този сезон нямаше по-добър играч от него. Всички футболисти на Реал бяха добри, но най-вече Карим. Наистина, всички играха много добре. Серхио Рамос, който е повече от капитан на Реал Мадрид, Куртоа, който беше невероятен, и треньорът, който стана архитект на този отбор", заяви Перес след триумфа в Ла Лига.

В шампионския мач на Реал Бензема вкара два пъти на Виляреал. Той излезе на четвърто място сред най-добрите реализатори сред французите в топ 5 първенствата на Европа. Но не Бензема води в класацията за възможните победители за "Златната топка", а ето кой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички