Реал Мадрид спечели най-дългия сезон в историята на Ла Лига


Реал Мадрид спечели най-дългия сезон в историята на Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1493 0

Реал Мадрид спечели своята 34-а титла в испанския футбол. Колкото и много да са те на брой, несъмнено това е най-уникалната и невиждана до този момент титла в историята на Ла Лига, която отива в актива на "кралския клуб".

Това се дължи на обстоятелства, които не са свързани с футбола. Заради голямото прекъсване поради пандемията от коронавирус, сезонът в Испания продължи невижданите над 11 месеца. Реал започна с двубой срещу Селта на 17 август 2019 година и ще приключи с гостуване на Леганес на 19 юли 2020 година.

Представянето и на Реал Мадрид, и на големия конкурент Барселона бе най-колебливото такова (и за двата гранда едновременно) в последните години, което остави и двата тима в битката до самия край. След прекъсването обаче "кралския клуб" бе прероден, докато слабата форма на каталунците продължи с пълна сила.

Зинедин Зидан бе напълно наясно какво трябва да се случи и макар да излезе от втората позиция, неговият отбор така и не сбърка, записвайки 10 победи от 10 мача в рамките на малко повече от месец. Безапелационно представяне. Шампионско представяне. А чрез него Зинедин Зидан създава история в Реал Мадрид, като печели трофей на всеки 19 мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички