Френки де Йонг: Очаквах да спечеля повече трофеи с Барселона


Френки де Йонг: Очаквах да спечеля повече трофеи с Барселона
Снимка: Getty Images

2424 0

Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг разкри как се чувства в клуба и какво след идването му на "Камп ноу" не се е получило така, както е очаквал. 24-годишният нидерландец пристигна в клуба през 2019 година.

"Много се радвам, че съм в Барселона: исках да бъда тук от малък, така че в този смисъл мечтата ми се сбъдна. Но, разбира се, бих искал да спечеля повече трофеи, отколкото спечелихме през първите две години. Очаквах повече в това отношение, да го кажем така", заяви халфът, цитиран от "The Guardian".

"Но освен това, аз съм много щастлив тук и се надявам, че ще бъде така още много години", допълва Де Йонг. Той призна още, че бившият капитан на тима Лионел Меси все още много липсва на всички.

"Първоначално, мислех, че това не е вярно. Прибирах баща си и брат си от летището и получих съобщение: "Меси напуска Барселона". Малко по-късно получихме сигнали, че това наистина се случва. Първоначално ти просто не вярваш, дори слуховете да вървяха цяло лято. Никога не съм си смятал за нещо сериозно, затова случилото се ме шокира", обясни нидерландецът.

"Той беше лицето на клуба и напускането му стана тежък удар за всички, предвид всичко, което е направил за Барселона. Все още ни липсва. Когато някой като него си тръгне, нещата изведнъж стават по-сложни", завърши Де Йонг. А ето за кой футболист се твърди, че не е искал Меси да остава в Барса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички