Перес: Футболът губи интереса на младите, НФЛ печели повече от Шампионска лига


Перес: Футболът губи интереса на младите, НФЛ печели повече от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1085 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес разкри, че наблюдава спад на интереса към футбола. Той заяви, че младите хора предпочитат да играят видеоигри, вместо да тренират футбол или дори друг вид спорт.

"За да разрешите проблем, трябва да признаете, че той съществува. Това е единственият начин да се намерят решения. Любимият ни спорт е болен, футболът губи лидерството си в света. Младите все по-малко се интересуват от него. Трябва да спрем това, преди да е станало късно", коментира бизнесменът, цитиран от "Marca".

"По-новите поколения предпочитат други форми на забавление, например видеогрите. Те искат качествен продукт, но футболът не може да предложи това, защото днешните турнири не са вълнуващи, докато не навлязат в по-късен етап. С цялото ми уважение към националните шампионати, европейските топлиги трябва да предлагат качествени мачове през цялата година. Само такива мачове могат да върнат младежите", продължи Перес.

"Аудивизуалните приходи на НФЛ, където отборите играят само осем домакински мача, са повече от доходите от Шампионска лига. Повтарям: Значи в САЩ вършат нещо правилно, а в старата Европа - не. Футболът губи тази битка.

Футболът има нужда от професионалисти. Трябва да се предлага продукт с високо качество, който предизвиква интерес и събужда страст. Трябва да спрем спада във футбола", завърши босът на Реал. А ето за какво той разкритикува УЕФА и шефа на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички