Флорентино Перес: Суперлигата започва много скоро!


Флорентино Перес: Суперлигата започва много скоро!
Снимка: Getty Images/Guliver

1516 0

Президентът на Реал Мадрид и на новосъздадената Суперлига Флорентино Перес е оптимистично настроен, че неговият проект ще се осъществи. Нещо повече: Перес е уверен, че турнирът ще започне съвсем скоро, но е нужно време на футболната общественост да разбере правилно идеята за Суперлига и нейните предимства.

"Суперлигата все още съществува и нейните членове все още са в играта. Дадохме си няколко седмици да помислим, след като някои хора, които не искат да изгубят привилегиите си, умело манипулираха проекта ни. Клубовете подписаха обвързващ договор и не могат да напуснат Суперлигата. Някои от тях обявиха, че напускат заради натиска върху тях. Но този проект, или подобен на него, ще се осъществи, и се надявам това да е много скоро", заяви Перес.

"Суперлигата ще започне възможно по-скоро, но първо трябва да обясним проекта правилно на хората, защото те бяха манипулирани от други лица, които единствено искат да защитят интересите си", смята босът на Реал. Относно това, че от Ла Лига са провели среща с всички отбори без Реал Мадрид, Барселона и Атлетико, Перес заяви: "Това, което мога да кажа, е, че тези 3 отбора носят най-много пари на Ла Лига. Това е истината. Да атакуваш тези, които са ти най-полезни, не е нормално."

Относно това дали банката JP Morgan се е оттеглила от Суперлигата, Перес коментира: "Това не е вярно, JP Morgan си дадоха малко време да помислят, също както 12-те клуба, и ако трябва да променим нещо, ние ще го сторим." Перес добави още, че футболът се нуждае от "стриктна система на финансов феърплей", в която клубовете да се състезават като равен с равен, а не "срещу държавни клубове, както е сега".

"Ако държави или милиардери започнат да инжектират неограничени пари в техните клубове, тогава ще бъде трудно да се състезаваме при равни условия. Затова е нужно да знаем произхода на техните пари, нуждаем се от прозрачност. Трябва да знаем откъде идват приходите във футбола. Спонсорите трябва в действителност да бъдат спонсори, а не просто да изглеждат като такива", завърши Перес.

А какви са плановете на Барселона за Суперлигата - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички