Абрамович се отказал от Суперлигата заради Путин?


Абрамович се отказал от Суперлигата заради Путин?
Снимка: Getty Images/Guliver

2991 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович се е отказал от участие в Европейската Суперлига, след като е получил указания от президента на Русия Владимир Путин, твърди "Suddeutsche Zeitung". Челси бе първият от 12-те учредители на новия турнир, който се отказа от участие в него.

"Казват, че в понеделник Абрамович е получил ясен намек от Кремъл, че Суперлигата не влиза в интересите на родината му. "Газпром" е най-голямата руска държавна корпорация и основен спонсор на Шампионска лига. Лятото в Санкт Петербург ще има мачове от Европейското първенство по футбол 2020, а през 2022 г. там е планувано да се играе финалът на Шампионска лига", казва източник на изданието.

"Зенит в Санкт Петербург, нещо като Байерн Мюнхен в Русия, на практика е собственост на "Газпром" и клубът иска да запази достъпа си до Шампионска лига. Така че и тук своята роля изигра световната политика. Абрамович не иска да се кара с президента Путин", допълва информаторът. Появи се обаче информация, че никой от 12-те клуба официално не е напуснал Суперлигата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички