Никой от 12-те участници официално не е излязъл от Суперлигата?


Никой от 12-те участници официално не е излязъл от Суперлигата?
Снимка: Getty Images

1349 0

Нито един от клубовете, подписали договор за участие в Европейската Суперлига, не е излязъл от турнира официално, въпреки заявленията, че почти всички са го направили. Според "Vozpopuli"причината са предвидените санкции в договорите на клубовете за участие в проекта.

Както е известно, през този месец стана ясно, че такъв турнир ще има. Участие в него чрез подписване на договор бяха заявили 12 големи клубове: Арсенал, Тотнъм, Челси, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Атлетико (Мадрид), Барселона, Реал Мадрид, Милан, Интер и Ювентус. На 21 април стана ясно, че 10 от тези клубове са се отказали от турнира.

Това обаче не е станало факт официално заради наказанията, предвидени в договора при напускане, които грандовете са подписали. При присъединяването към Суперлигата ръководителите са получили 3,2 милиарда от банка "JP Morgan". Тези пари трябваше да отидат в бюджета на участниците. В случай на отказване всеки участник трябва да плати глоба в размер на 300 милиона евро.

"Проектът за Суперлигата ще продължи, докато клубовете не си платят глобата", споделя източник на изданието, който е близък до ръководството на проекта. Същевременно пък основният спонсор на Суперлигата се отказа от нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички