Флорентино Перес отново прикани за Суперлига: Или ще реагираме, или футболът няма да оцелее


Флорентино Перес отново прикани за Суперлига: Или ще реагираме, или футболът няма да оцелее
Снимка: Getty Images

690 0

В събота (11.11) се проведе годишното общо събрание на Реал Мадрид. То започна, както е по традиция, с реч от страна на президента на клуба Флорентино Перес. Той засегна много теми, не само за "белия балет", но и за състоянието на футбола.

Силно изказване от Перес за футбола

Не е тайна, че именно Перес е една от движещите сили в проекта за Суперлигата, но в последните месеци идеята е в застой. Или поне липсва информация за развитие. Сега босът на мадридчани отново повдигна темата и то с доста крайно изказване.

"Футболът страда от безпрецедентна институционална криза. Положението е много сериозно. Или ще реагираме сега, или футболът няма да оцелее. Заради всичко това проектът за Суперлигата сега е по-необходим от всякога.

"Суперлигата страдаше заради кампания от манипулации. Единствената цел е да се засили европейският футбол - без привилегии и без изключения. Всичко ще е по заслуги. Следващата година ще се промени Шампионска лига в един абсурден формат, без никакво футболно чувство. Без мачове с домакинство и гостуване", заяви Перес и нападна Ла Лига.

"Ла Лига се опитва да използва нашите икономически активи. Винаги действа без прозрачност и без нашето съгласие. Не трябва да продължаваме така". Наскоро имаше обвинения към Перес, че е купувал съдии, но той реагира мигновено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички