Какво се случва със Суперлигата? Флорентино Перес продължава да крои планове зад кулисите


Какво се случва със Суперлигата? Флорентино Перес продължава да крои планове зад кулисите
Снимка: Getty Images

686 0

Президентът на Реал МадридФлорентино Перес не се отказва от идеята за формиране на ново елитно футболно първенство в Европа, което да носи името Суперлига.

Амбициите на Перес

Преди повече от две години идеята му се провали, защото не само футболните, но и политическите власти в Европа застанаха срещу него, така че италианските, френските, английските и други испански клубове трябваше да отменят плана. На хартия остават само Реал и Барселона, но те сами не могат да свалят йерархията в УЕФА.

Целият въпрос приключи в съда на Европейския съюз и окончателното решение трябва да бъде взето следващата седмица, като има големи шансове проектът за Суперлигата да получи подкрепа. В навечерието на развода пък Перес вече води преговори с над 50 клуба от цяла Европа, които трябва да се включат в новото състезание, информират испанските медии.

Припомняме, че идеята е да се направи европейска лига, която да има три ранга с по 18-20 отбора в зависимост от коефициента и качеството им. Перес отдавна твърди, че има голям бюджет на свое разположение, осигурен от мощни спонсори. Според него формирането на Суперлигата ще бъде голям претендент на Шампионска лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде се намества Реал Мадрид сред фаворитите за спечелването на Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички