Фабрегас: Джак Уилшър щеше да блести в Барселона или Реал Мадрид


Фабрегас: Джак Уилшър щеше да блести в Барселона или Реал Мадрид
Снимка: Getty Images / Guliver

1578 0

Сеск Фабрегас сподели, че бившият му съотборник в Арсенал Джак Уилшър е бил един от малкото британски играчи, които са щели да блеснат в Барселона или Реал Мадрид. Бившият английски национал е без клуб в момента, след като бе освободен от Уест Хем по взаимно съгласие това лято, девет години след като изгря на сцената заедно с Фабрегас в паметен двубой с екипа на „артилеристите“ срещу тим на Барселона, за който се подвизаваха Лионел Меси, Андрес Иниеста и Шави. Фабрегас, сега играч на френския Монако, вярва, че Уилшър е щял да стане легенда на английския футбол, ако не бе съпътстван от травми толкова често.

„Джак бе страхотен талант, един от най-талантливите играчи, с които съм играл някога“, сподели испанецът за Daily Mail. „Той бе едва на 16, когато дойде да тренира с нас за първи път и аз бях „уау, това момче е толкова добро, силно и остро. Жалко за това, което му се случи след това с контузиите – наистина съжалявам, защото той можеше да се превърне в истинска легенда на английския футбол.

Винаги говорим за това как британските играчи биха се адаптирали в Европа – винаги съм вярвал, че Джак е един от малкото британци, които щяха да блестят, ако играеха в Барселона или Реал Мадрид. Същото се отнася и за Аарън Рамзи и Гарет Бейл. Тези играчи са толкова талантливи – без контузии те можеха да направят толкова много повече“, завърши Фабрегас.

Междувременно стана ясно, че Барселона и Реал Мадрид ще наддават за сина на френска футболна легенда (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички