Камата за Куман, би ли изгонил Суарес и кой ще вземе титлата в Ла Лига


Камата за Куман, би ли изгонил Суарес и кой ще вземе титлата в Ла Лига
Снимка: Instagram

2833 0

Българската футболна легенда Христо Стоичков коментира назначението и работата на бившия му съотборник Роналд Куман като треньор на Барселона. Той коментира и раздялата на клуба с нападателя Луис Суарес, ситуацията с Антоан Гризман и посочи как вижда битката за титлата в Ла Лига през този сезон.

"Спокоен съм, но играчите трябва да знаят, че трябва да покажат колко струват на терена. И аз съм била в това положение и трябваше да се разбера с останалите играчи. Йохан ме промени с 3 загубени топки, а сега се губят 20 и нищо не се случва. Това също зависи от характера на играча и разбирането на играта. Алба и Меси отлично познават движенията си, защото играят заедно от години. С течение на времето аз започнах да се разбирам с Лаудруп и Куман. Младите хора имат много качества, но трябва да работят и да се работи с тях. Куман е от школата на Мистер, да почива в мир. Виждам го като много способен. Нашето приятелство не се купува с пари, а се демонстрира. Роналд пристигна 26-годишен и видя как израстват хора като Ферер, Гуардиола, Серхи, Гойко и аз . И се научихме, защото искахме", коментира бившата звезда на каталунците пред "Mundo Deportivo".

"Всяка седмица с Роналд си говорим или си пишем. Виждам го много способен. Имахме своите сблъсъци, защото искахме да спечелим и бяхме конкуренти. Това се случи с всички и те все още са ми приятели. Това е нашето семейство. Куман разбира футбола и има способността да движи играчите. Ако е направил Де Йонг либеро, то е защото знае какво може и къде е добър. По мое време нямаше преговори. Играеш на своя пост и точка", допълни той.

Запитан дали би взел решението да се откаже от Суарес, ако зависеше от него, българинът заяви: "Същото се случи и с нас. През 1994 г. след Атина напуснаха седем или осем играчи като Суби, Лаудруп, Салинас, Гойко или Хуан Карлос, а Барса продължи с други играчи. Той е страхотен човек, който не спира да вярва в Барса със своя характер на победител. Радвам се, че зарадва толкова много хора. Имал съм грандиозни интервюта с него в "Унивижън". И на мен ми се случи - след 5 години, в които спечелих титлата 4 пъти и КЕШ също, клубът поиска да ме продаде на Парма. Година по-късно се обадих на г-н Нунес, поисках да се върна и се върнах".

"Антоан е много скромно момче, той не е егоист и, най-важното, работи за отбора и трябва да го подкрепяте. Не е необходимо да бъде винен всеки път. Той трябва да работи и аз му вярвам, че ще го направи, за да не страда Роналд толкова много. За да се чувства щастлив. Всички играчи трябва да му помогнат. Как виждам битката за титлата? Атлетико е силен сега, но ще видим, също и Реал Сосиедад и Виляреал са в привилегировано положение. И Барса и Мадрид ще бъдат в битката. Който направи най-малко грешки, ще бъде шампион", завърши Стоичков. А какъв ценен приз получи легендата през септември вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички