Барселона трябва да плати тлъст бонус за лоялност на напускащия Меси


Барселона трябва да плати тлъст бонус за лоялност на напускащия Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3175 0

Барселона трябва да плати на капитана на отбора Лионел Меси бонус за лоялност в размер на 33 милиона евро през следващото лято, съобщи ESPN. Парите се дължат на 33-годишния аржентинец при условията на 4-годишен договор, подписан през 2017 г. През февруари 2020 г. Меси получи първата част от бонуса за лоялност, също равна на 33 милиона. Той също е взел премия от около 100 милиона евро за подновяване на споразумението, които са му били изплатени по време на срока на контракта.

През август Меси отказа да тренира за Барселона. Аржентинецът заяви, че вече не се смята за играч на каталунския клуб. Решението на нападателя беше повлияно от неуспешните изяви на отбора в Шампионска лига през последните няколко сезона. Според звездата той е имал право да напусне каталунците като свободен агент заради наличието на съответната клауза в настоящото споразумение. Ръководството на отбора от своя страна заплаши играча с глоба за пропуснати тренировки.

През септември Меси обяви, че ще продължи да играе за Барселона. Според аржентинеца той искал да напусне клуба, но ръководството е заявило, че това е възможно, само ако за него бъде изплатено обезщетение от 700 милиона eвро. А какъв знак мислят феновете, че е дал Меси за това, че отива в Манчестър Сити вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички