Проклятието, надвиснало над Барселона


Проклятието, надвиснало над Барселона
Снимка: Getty Images

3286 0

Мемфис Депай се превърна в последния нападател на Барселона, получил контузия, след като пострада при тежкото поражение от Байерн Мюнхен в Шампионска лига през седмицата.

Така пет от общо седемте нападатели, играещи понастоящем за Барселона, са били или все още са с травми. Люк де Йонг и Юсуф Демир са единствените двама нападатели на Барса, които до момента стоят далеч от контузиите.

5 от 7: Нападателите на Барса, които са имали травми през сезона

Контузиите на нападателите на Барса е едно от проклятията, надвиснали над "Камп Ноу" през настоящия сезон. Освен Депай, в лазарета на Барселона са попадали още Усман Дембеле, Ансу Фати, Серхио Агуеро и Мартин Брайтуейт.

Барселона гостува на Осасуна в неделя и мениджърът Шави Ернандес няма да има на разположение Мемфис, Фати, Брейтуейт и Агуеро. Очаква се Усман Дембеле да започне на дясното крило, но Шави ще трябва да намери заместник на контузилия се Депай.

Мемфис получи контузия на бедрото и въпреки че каталунският отбор не разкри датата на потенциалното му завръщане в игра, се очаква той да пропусне мача с Осасуна.

Ансу Фати под въпрос преди двубоя с Осасуна

Очакваше се Ансу Фати да се върне в игра в Мюнхен, но медицинският щаб на Барселона не пожела да рискува младока, тъй като нападателят току-що се бе възстановил от серия от контузии. Не е ясно дали Фати ще бъде рискуван и срещу Осасуна.

В същото време все още няма новини около възстановяването на Брейтуейт и Агуеро, като първият претърпя операция на коляното, а вторият е аут за неопределен период заради проблемите със сърцето.

Люк де Йонг остава единственият естествен нападател в отбора, който е в добра форма, тъй като Дембеле е по-скоро крило, а Демир играе ролята на плеймейкър или крило.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички