Емоционално сбогуване на Марсело с Реал Мадрид, бразилецът се просълзи (ВИДЕО)


Емоционално сбогуване на Марсело с Реал Мадрид, бразилецът се просълзи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2782 0

Шестнайсет години след пристигането си на "Сантяго Бернабеу" Марсело се сбогува с Реал Мадрид като играчът, спечелил най-много титли в историята на клуба - цели 25 трофея. Без да разкрива кой отбор ще бъде следващата му дестинация, бразилецът даде да се разбере, че все още не е дошъл моментът да окачи бутонките.

"Ще продължа да играя, мисля, че мога да продължа", заяви Марсело на пресконференция в понеделник. Когато имам новина за бъдещето ми, ще говоря за това в социалните мрежи.

"Ако някога ми се наложи да играя срещу Реал Мадрид, няма проблем, защото съм професионалист и тимът ме научи  да бъда такъв", заяви 34-годишният футболист на прощална пресконференция.

Марсело също така изрази благодарността си към всички хора в испанския гранд и към семейството си, които са му помогнали да сбъдне мечтите си.

"Благодаря на съотборниците ми, на треньорите, но преди всичко на играчите, физиотерапевтите, охраната, хората, които работят усилено и вършат черната работа. Искам да подчертая техния принос, защото аз се посвещавам само на играта и винаги съм имал всичко наготово.

През последните няколко години игровото време на крайния бранител намаля, но асът смята, че е заслужавал да играе повече под ръководството на  Зинедин Зидан и Карло Анчелоти.

"Говорих с треньорите и им казах, че искам да играя повече. Решението е тяхно. Мога да говоря с тях, но те преценяват. Чувствах, че мога да съм на терена повече, но всеки има своя собствена философия. Може би съм бил егоист, когато съм говорил с тях двамата, но разбрах, че мога да помогна и по друг начин", завърши той.


Междувременно Реал Мадрид се прицели в новия Карим Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички