Емоционални думи на Жоан Лапорта пред Христо Стоичков за раздялата на Барселона с Меси


Емоционални думи на Жоан Лапорта пред Христо Стоичков за раздялата на Барселона с Меси
Снимка: Getty Images

2198 0

Единственият български футболист носител на "Златната топка" - Христо Стоичков взе ексклузивно интервю с президента на Барселона - Жоан Лапорта. Разговорът между двамата бе излъчен в предаването "Код Спорт" по RING.

Шефът на каталунците говори пред легендарния футболист на ЦСКА за бъдещите проекти на отбора, моментното състояние и проектът "Шави". 

На въпросът на Стоичков по отношение с напусналата супер звезда на Барселона - Лионел Меси, Лапорта отговори повече от емоционално, като след това изрази надеждата си, че аржентинецът ще прикючи състезателната си кариера именно на "Камп Ноу":

" През главата ми мина това, че институциите бяха в онзи момент над най-големия футболист в историята. Той, заедно с теб (към Стоичков) и други славни имена, са изградили величието на Барса. Лео например беляза една епоха в Барселона. Целият този период, в който той беше в клуба от 2004 до 2021 година. Тъжно, тъжно... Щеше ми се това никога да не се бе случвало, но обстоятелствата бяха против нас. Нямахме възможността като клуб да маневрираме със заплатите. Икономическото положение беше такова.

Лео е най-добрият играч в света и съм наясно, че най-добрият заслужава да има най-добрия контракт в света. Но нямаше как да се случи, за жалост. Боли още по-силно и защото той винаги е показвал, че обича Барса и дава всичко за клуба. Същевременно Лео признава, че и клубът е направил всичко за него. Винаги сме давали най-доброто като институция в отношенията си към Меси. Аз също го твърдя и персонално като президент на клуба. Към него във времето винаги е имало интерес от други отбори, но той е демонстрирал уважението си към Барселона. И тази тъга от раздялата с него не ме напуска. Живея с тази болка. И признавам - мъчно ми е, че не съумяхме да направим така, че той да приключи състезателната си кариера тук.", завърши президентът на каталунците.

Вижте още: Колосалната сума, която Барселона дължи на Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички