Барса и Сити се срещат в благотворителен мач, Гуардиола и Лапорта със закачка за Силва


Барса и Сити се срещат в благотворителен мач, Гуардиола и Лапорта със закачка за Силва
Снимка: GettyImages

2139 0

Барселона и Манчестър Сити ще премерят сили в благотворителен мач, средствата от който, ще подпомогнат борбата с амиотрофична латерлана склероза. Това бе обявено на специална пресконференция, на която говориха популярният бивш вратар Хуан Карлос Унсуе, който е диагностициран с тежкото заболяване, президентът на каталунците Жоан Лапорта, както и мениджърът на "небесносините" Пеп Гуардиола.

"Щастлив съм от факта, че двата гранда ще помогнат за осъществяването на този мач. Ние се опитахме да го организираме още миналата година, но за съжаление пандемията не ни позволи. Всички приходи ще отидат за изследвания, които да намерят лек за заболяването", коментира бившият вратар, който е парализиран от болестта. Нейно лечение, все още, не е открито.

Срещата ще се проведе на 24 август в Барселона, а Унсуе насърчи феновете да напълнят легендарния "Камп Ноу": Надявам се всички привърженици на Барса и Сити заедно да напълнят стадиона. Убеден съм, че хората ще реагират. Насърчавам света на спорта да продължи да показва, че сме обединени в такива случаи".

Президентът на Барса подчерта ролята на клуба в добрата кауза: "Всеки голям отбор има ангажимент към обществото, който трябва да се изпълнява. Няма по-важно от това. По този начин можем да изпратим страхотно послание на света. Трябва да направим така, че един ден това заболяване да има своя лек".

Гуардиола също показа, че е щастлив от възможността, да участва в подобно събитие: "За нас е чест, че получихме покана да участваме в този мач. Ние ще дойдем в пълен състав и съм убеден, че ще напълним стадиона".

Президентът и старши треньорът не пропуснаха да се пошегуват за евентуалния трансфер на Бернардо Силва в посока Барселона. Лапорта попита шеговито дали и португалецът ще бъде в групата на "гражданите", а испанският наставник усмихнато добави, че ще присъстват както Силва, така и още 10 ключови играчи.

Португалският офанзивен футболист остава фаворит в списъка на Шави, ако Френки де Йонг бъде продаден. Най-сериозен интерес за него има от Манчестър Юнайтед.

Вижте коя ключова фигура напусна "гражданите"!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички