Една от младите звезди на Барселона била с единия крак в Манчестър Сити


Една от младите звезди на Барселона била с единия крак в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2320 0

Мамади Курума, бащата на Илайш Мориба от Барселона, разказа, че преди 2 години синът му е бил пред трансфер в Манчестър Сити. Таткото обаче е блокирал сделката, тъй като е искал момчето да успее на "Камп ноу". 18-годишният халф е в школата на каталунците от 2010 година.

"Първите прегововри с Барса не вървяха добре. Срещнахме се с Чики Бегиристайн (спортният директор на Манчестър Сити) и той ни разказа за своя проект. Хареса ни, защото те разчитаха на сина ми. След няколко седмици имахме билети за Манчестър и готов договор. Но го отмених на сутринта, когато трябваше да отидем там", сподели Курума.

"Исках Илайш да бъде пример и еталон за следващите поколения на Барса. Приятелите му напуснаха. Ако остане, това ще бъде доказателство, че Барса залага на млади играчи. Успяхме да постигнем споразумение, в което всички излязохме победители", допълни бащата на младока. Той е роден в Гвинея, но има испанско гражданство. А ето какво каза за бъдещето на младите играчи треньорът на Барселона Роналд Куман

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички